Ara és l’hora !


Ha començat la campanya “Signa un ‘Vot’ per la Independència“, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per tal d’instar a les institucions i als càrrecs electes catalans que facin les passes necessàries per convocar una consulta vinculant sobre la independència. La campanya s’empara en un dels drets fonamentals dels ciutadans, el Dret de Petició, mitjançant el qual ens podem adreçar als nostres representants polítics.

La signatura d’aquesta petició només es pot fer de manera presencial en les parades i butlletes de l’ANC –no es poden enviar per correu-, a fi de garantir que les signatures són autèntiques. A la butlleta, els signants demanen al Parlament “que dugui a terme totes les iniciatives polítiques per tal que es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràtica i políticament vinculant, en la que es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un Estat independent”. “En cas que això no sigui possible” es demana als representants electes del Poble de Catalunya que declarin la independència de Catalunya “com a molt tard l’Onze de setembre de 2014”.

La complexitat tècnica del procés implica actuar amb una sèrie de garanties jurídiques, com la designació i formació d’apoderats i interventors que controlaran la campanya i li donaran credibilitat democràtica.

A Anglès durant les properes setmanes i mesos tindrem una parada, en dies assenyalats i que anunciarem oportunament, on podreu signar. Recordeu que haureu de portar el vostre document d’identitat. Per ajudar a finançar la campanya, podreu comprar, per un euro, el bolígraf amb el qual heu estampat la signatura. Una vegada hàgiu signat la butlleta, se’n separarà una part que guardareu com a resguard i, l’altra part, la dipositareu en una urna, simulant una votació ja que, segons el diccionari, una de les accepcions de vot és “opinió o parer donat sobre quelcom”.

Cal que tots els anglesencs partidaris de la independència signem aquesta petició. El nostre himne ens recorda que hem d’estar alerta “per quan vingui un altre juny” i és justament en aquest mes que arrenca la campanya. “Ara és hora, segadors!”          

Imagen

La campanya de recollida de signatures va començar el passat 16 de juny a la Font del Canyo, amb motiu de l’Aplec d’Anglès.

Imagen

El nou butlletí d’Anglès per la Independència que ja s’ha començat a distribuir per tot el poble explica detalladament què és el dret de petició i què cal fer per signar la petició d’independència.  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s