10 de setembre: Marxa de les torxes


La Marxa de les torxes és un acte d’àmbit nacional amb el qual volem recordar i honorar tots els catalans que van lluitar fins a la nit del 10 de setembre de 1714 per evitar la caiguda de Barcelona, i amb ella, la caiguda de tot un país. Per segon any consecutiu, unirem els pobles d’Anglès i la Cellera amb una marxa conjunta.

Aquest any ens acompanyarà una representació del Regiment de Sant Narcís de l’Associació Miquelets de Girona, una associació que recrea la història dels soldats d’infanteria voluntaris que van lluitar en defensa de la Generalitat durant la Guerra dels Segadors i la de Successió.

La concentració serà  sota el porxo del passeig de l’estació a les 8 del vespre on podreu comprar les torxes (1 euro).  A dos quarts de nou sortirem caminant cap a la Cellera. 

Davant l’Ajuntament de la Cellera tindrà lloc l’acte d’obertura amb l’actuació dels Grallers de la Cellera, lectura del manifest i cant dels Segadors.

Cap a un quart de deu començarà la marxa cap a Anglès acompanyats dels Grallers i del Regiment de Sant Narcís de l’Associació Miquelets de Girona.  En arribar al Passeig de l’Estació s’hi afegiran els Grallers d’Anglès.  La marxa continuarà cap al barri vell (carrer del Raval, carrer Major, plaça de la Vila, carrer d’Avall) i acabarà als Jardins de Can Cendra.

A les 10 del vespre, als Jardins de Can Cendra, acte de cloenda. L’Escola de Dansa d’Anglès farà una representació coreogràfica de la cançó “País petit” de lluís Llach en una versió de Lídia Pujol. A continuació, se cedirà la paraula als representants de les Assemblees locals i finalment el Regiment de Sant Narcís de l’Associació Miquelets de Girona dispararà unes salves d’honor. L’acte es clourà amb el cant dels Segadors.

Als Jardins de Can cendra també s’hi farà una botifarrada popular (entrepà de botifarra + beguda: 4 euros). 

Venda anticipada de torxes i tiquets a la botiga d’Anglès per la Independència del Carrer de la Indústria número 73.

En cas de pluja, l’acte de cloenda, els parlaments i la botifarrada es faria al local de la Burés.

Imatge

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s