11 març: Milers de manifestants van omplir el Passeig de Colom


Milers de manifestants van ocupar diumenge passat el passeig de Colom per participar en la manifestació convocada per l’ANC. L’objectiu de la marxa era exigir als partits independentistes que no allarguin més les negociacions per formar govern i construir la República que es va declarar el 27 d’octubre.

Sota el lema “República Ara”, la manifestació va caminar pel passeig de Colom fins al pla de Palau, on hi havia l’escenari i on es van fer els parlaments.

Segons el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro,  el principal motiu de la manifestació era reivindicar el mandat de la ciutadania del 1-O i el 21D.  En la manifestació d’aquest diumenge es va donar protagonisme a “herois anònims” que “se la van jugar” l’1-O i les setmanes posteriors. Persones de la societat civil que van defensar el referèndum i la independència. Actuacions que han tingut conseqüències judicials.

Per aquest motiu es van poder sentir els parlaments d’una persona que va estar defensant un col·legi l’1-O, el mecànic de Reus denunciat per un delicte d’odi o el pallasso Jordi Pesarrodona imputat per un delicte d’odi i de resistència greu, entre altres testimonis. Tots van explicar que ells se l’han jugat durant aquests últims mesos i ara han demanat que els “representants de Catalunya també se la juguin”. Entre tots van crear la paraula República sobre l’escenari.

P1130645

Després de la seva intervenció li va tocar el torn al vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro. Després d’enumerar les múltiples accions que ha fet la societat catalana en els últims mesos, va dir que s’havia d’avançar:  No tornarem enrere. No ens sentim ciutadans del regne d’Espanya. Ens sentim ciutadans de la República catalana. Com a ciutadans de la República catalana exigim la seva implementació i el seu ple desenvolupament com una nació dintre de la comunitat de nacions lliures del món.” També es va dirigir als que han de formar el govern de Catalunya: No tenim govern i això no es pot permetre. S’ha d’avançar de manera decisiva.”

En acabar el parlament d’Alcoberro, tot el secretariat general de l’ANC va pujar a l’escenari. L’acte va acabar amb el cant dels Segadors.

P1130654

Des d’Anglès va sortir un autocar per participar en aquesta manifestació.

P1130635

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s